HTML

Nagy Attila - közéleti blog

Mint Zetelaka község független tanácsosa magamat és fejlesztési programomat szeretném ismertetni az érdeklődőknek, illetve véleményemet kifejteni a szerintem fontosnak tartott aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Friss topikok

  • emese_: Emberre is mondjuk: sötétség van benne. Az ilyen lehet ostoba is, gonosz is. Nem tudja, mit tesz, ... (2010.03.31. 15:39) Zetelaka mire gyúr?
  • zita223: Ha már meg adatott hogy lehet kommentálni a dolgokat akkor meg teszem:_Sajnálatos modon a mult hon... (2009.07.27. 13:26) Rólam
  • zita223: Minden szép és jó csak az a bizonyos Korpos úr nem hiányzott a kép sorozatból!!!!!! (2009.07.27. 12:59) Deságkapu-maraton
  • zetelaki: most utolag konnyu valaszolni a cimben feltett kerdesre.Volt osszefogas Zetelakan is,igaz,hogy j... (2009.06.13. 18:57) Lesz Zetelakán magyar összefogás?
  • Lori: :) ez tetszik, es nekem egy tanitom szavai jutnak eszembe "Nem baj fiam ha huje vagy, csak ne legy... (2008.09.09. 13:19) A pokol felé vezető út jóindulattal van kikövezve.

Linkblog

Rólam

2008.05.11. 15:15 nagyatti

Rólam

1976. július 26.-án születtem Zetelakán, az első nyolc osztályt Zetelakán a mai dr. P. Boros Fortunát általános iskolában, a középiskolai tanulmányaimat pedig a székelyudvarhelyi „Tamási Áron” líceum matematika-fizika szakán végeztem.

Érettségi után a „Gábor Dénes Informatikai Főiskola” udvarhelyi kihelyezett tagozatára felvételiztem, ahol 1999-ben informatikus mérnöki diplomát szereztem amelyet további egy tanulmányi év keretében a Kolozsvári Műszaki Egyetemen az Automatizálás és Számítógépek szakon honosítottam. Társalgási szinten beszélem az angol nyelvet, amelyet főként a kolozsvári Heltai Tanárképző Kollégium képzésein sajátítottam el. Ezenkívül több Projektmenedzsment és vidékfejlesztés témakörben tartott okleveles képzésen is részt vettem, ahol olyan ismereteket sajátítottam el, amelyek nélkülözhetetlenek fejlesztési tervek, stratégiák kidolgozásához, illetve pályázatíráshoz.

Közösségi szerepvállalásaim az 1998-ban megalakult Zetelaki Ifjúsági Fórummal (ZIF) kezdődnek, ahol vezetőségi tagként, társaimmal a kidolgozott ifjúsági sport- és kulturális terveinket próbáltuk megvalósítani. Több rendezvény szervezésében részt vállaltam, de ezekből kiemelkedik a mai napig rendezésre kerülő, 10. szezonnál tartó Zetelaki Minifoci Bajnokság.

2000 és 2003 között a Hegyalja Kistérségi Egyesület menedzsereként munkatársaimmal Farkaslaka, Oroszhegy, Fenyéd (Máréfalvát is magába foglalva), Varság és Zetalaka alkotta kistérség fejlesztésén dolgoztunk. Többek között nagy közösségi bevonással és szakemberek, illetve a Gödöllői Agrártudományi Egyetem diákjainak és tanárainak segítségével elkészítettük a kistérség fejlesztési tervét, amely magába foglalta a vidék turisztikai, szociális, mezőgazdasági, ipari, környezetvédelmi, kulturális fejlesztésének terveit. Ezenkívül partnerségeket, kapcsolatokat hoztunk létre különböző szervezetekkel az Egyesült Államokból, Magyarországról, Lettországból és itthonról. Több sikeres pályázatot írtam összesen kb. 200.000 Euró értékben, amelyekből megemlíteném a Zetelaki Közbirtokosság és az Alabama állambeli Auburn Egyetem partnerségén alapuló sokoldalú projektet, amelynek 2001 és 2003 között voltam a projektkoordinátora. A projekt eredményei között megemlítendő a csemetekert létesítése, a Közbirtokosság szervezeti és nem-fa termékek fejlesztési terve, tapasztalat- és tudásanyag áramlása a fiatal szervezet felé, a Közbirtokosság és a magánerdő-gondnokság technikai eszközökkel való felszerelése éstöbb közösségi gyűlés szervezése, amelyek közül az egyik felgyorsította az erdő-visszaszolgáltatás gyötrelmes és hosszú folyamatát.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyattila.blog.hu/api/trackback/id/tr89463822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kozma lajos 2008.05.24. 13:04:49

szerintem nincs a közsegben olyan lakos aki ne akarná a programodban leirtakat. Legfennebb a módszerek es eszközök külömböznek.A modern napközivel kapcsolatban közlöm az érdeklődőkkel,hogy személyes közbenjárásommal megnyertük egy 6o férőhelyes napközi financálását a kormánytól és tervezése folyamatban van.Most már csak az ifjú barátainkat kellene biztatnunk a gyermek "gyártásra". A gólya nem segit!

Sandor Barna 2008.05.27. 14:41:24

ugy nez ki hogy van kisebb nagyobb erdeklodes a blog-gal kapcsban. jo otlet volt interneten kozolni a szorolapok meg a plakatok tartalmat. ugy lenne az igazi hogy ha minden jelolt jo elkepzeleseit ossze lehetne gyurni, es a polgarmester aki megnyeri a valasztasokat az a jo elkepzelesek megvalositasan dolgozzon, megha az eredetileg nem az o otlete is volt. Sok sikert mindannyiotoknak, na meg persze nekunk is tanacsoskent :)

Sándor Csaba 2008.05.28. 08:30:57

Szerintem is fontos területeket érintettél.
Amit viszont hiányolok, hogy nem igazán szóltál a sportról, különösképpen a sportcentrummal kapcsolatos elképzelésedről.

Sandor Lorand 2008.05.30. 19:31:43

Remélem nemsokára tiszta víz kerül a pohárba, tiszta lap a következő polgármester asztalara, teli,s tele, jó ötletekkel, és tervekkel. Hiszen tudjuk, hogy egy ötlet önmagában kevés, terv kell a kivitelezésére, különben elvész a sok más akta között. Tehát bízunk, bízzunk abban, hogy Zetelaka élere, egy megbízható, céltudatos, tenni akaró embert választunk aki mögött egy megfontolt, tenni akaró tanács áll, a fiatalok tenni akarásával, az idősebbek tapasztalatát felhasználva.
Kívánok mindenkinek TISZTA választást, és a jelöltünknek erőt egészséget, és kitartást a feladatok elvégzéséhez.
Tisztelettel Sándor Loránd

Sandor Lorand 2008.06.22. 13:20:09

Sajnos a választó polgárok többsége nem úgy látta, hogy téged illet az a bizonyos polgármesteri állás. Érdekelne, hogy milyen szempontok alapján választottak. Ki szimpatikusabb? Ki igert többet? Kinek van több kapcsolata? Ki tett a legtöbbet Zetelakáért? Kinek Tiszta a keze? Egy biztos, ha a tiszta kampány lett volna a fő szempont, és megnéztük volna az ígéretek megvalósíthatóságát, rájöttünk volna , hogy Ki lett volna a legjobb választás. Szerintem ha lett volna egy „LEGTISZTÁBB KAMPÁNY” című oklevél, azt Te kaptad volna.

focibarat 2009.05.07. 10:31:13

Jó volna idén (2006 vagy 2007ben volt) is Zetelaki Fenyő - Minifoci válogatott mérközést megszervezni.

zita223 2009.07.27. 13:26:32

Ha már meg adatott hogy lehet kommentálni a dolgokat akkor meg teszem:_Sajnálatos modon a mult honapban meg látogattam a zetelaki Polgármester úrat egy űggyel ami sajnálatos modon már 18 éve folyik.Szánalmas volt végig hallgatni egy tanult ember mint a Korpos úr milyen lekezelő modon viselkedik az emberekkel!Nem engedi meg,hogy az ember elmondja a mondanivalóját,szavában vág,fennhangon beszél,és egyben ironikus arcokat vág hozzá!Egyszerűen nem tudom ,hogy hová lehet fordulni zetelakán,hogy az embert meg hallgassák?????Lehet ,hogy Bukarestbe kéne bemenni a érésemmel???????Biztos ,hogy a románok örömmel tennének rendet egy székely faluban........nem tudom de próba SZERENCSE!!!!!
süti beállítások módosítása