HTML

Nagy Attila - közéleti blog

Mint Zetelaka község független tanácsosa magamat és fejlesztési programomat szeretném ismertetni az érdeklődőknek, illetve véleményemet kifejteni a szerintem fontosnak tartott aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Friss topikok

  • emese_: Emberre is mondjuk: sötétség van benne. Az ilyen lehet ostoba is, gonosz is. Nem tudja, mit tesz, ... (2010.03.31. 15:39) Zetelaka mire gyúr?
  • zita223: Ha már meg adatott hogy lehet kommentálni a dolgokat akkor meg teszem:_Sajnálatos modon a mult hon... (2009.07.27. 13:26) Rólam
  • zita223: Minden szép és jó csak az a bizonyos Korpos úr nem hiányzott a kép sorozatból!!!!!! (2009.07.27. 12:59) Deságkapu-maraton
  • zetelaki: most utolag konnyu valaszolni a cimben feltett kerdesre.Volt osszefogas Zetelakan is,igaz,hogy j... (2009.06.13. 18:57) Lesz Zetelakán magyar összefogás?
  • Lori: :) ez tetszik, es nekem egy tanitom szavai jutnak eszembe "Nem baj fiam ha huje vagy, csak ne legy... (2008.09.09. 13:19) A pokol felé vezető út jóindulattal van kikövezve.

Linkblog

Tiszta vizet a pohárba!

2008.05.14. 06:06 nagyatti

A főszlogennel kezdem: Tiszta vizet a pohárba! Vajon mit akarhat ezzel üzenni egy polgármesterjelölt a választóinak? Talán az ivóvízhálózatot (ismertebb nevén: a kék víz) nem találja megfelelő kiterjedésűnek? Vagy a község lakóit félti a magán gyűjtőkutak nem ellenőrzött minőségű vizétől? Mindkettő probléma és megoldásra vár ugyan, de valószínűleg te is kitaláltad kedves látogató, nem lehet csak ennyi az üzenete egy választási szlogennek.
Talán sok a zűrös ügy a polgármesteri hivatal körül és most mindent fel akarok forgatni, mindent le akarok ellenőrizni az utolsó gyufaszálig? Nem, nem ez a szándékom. Több, mint bizonyos, hogy akadna helyretennivaló és bárki kerüljön is a bársonyszékbe helyre is kell tenni bizonyos dolgokat, de nem lehet azt sem elképzelni, hogy a polgármester a következő mandátumban csak a zűrös ügyek után kutasson és ha talált valamit, akkor azt maximálisan kihasználja a saját népszerűsítésére és vesszőparipaként lovagoljon rajta amíg csak lehet.
Akkor hát mégis mi az üzenet? Mi az amit társítani kell a szlogenhez? A következő néhány sorban választ adok minden kérdésre. Viszont ahhoz, hogy a szlogen szövege értelmet kapjon egy kis kitérőt is kell tartanom.
A víz az élet legfontosabb építőköve. Víz van a testünkben, a belélegzett levegőben, a csupasz kavicsban, a gyémánt kristályában. A víz az élet elemi feltétele. Az emberi test 70%-át víz teszi ki és míg élelem nélkül egy ember 30 napot is kibír, addig víz nélkül csak 4-5 napot élhet. Tehát elmondhatjuk, hogy a víz az ember létezésének legfontosabb feltétele és én ezt akarom képletesen megvalósítani: Mindig azt adni Zetelaka polgárainak, ami nekik a legfontosabb és azt a lehető legtisztább formában.
Folytatnám a törvény egyik idevágó passzusából szabadon fordítva: A polgármester és a polgármesteri hivatal feladata az adott helység lakóinak lehető legjobb kiszolgálása minden téren a törvényes keretek adta lehetőség szerint és ezen törvények betartásával. Ez az én kiindulópontom: Zetelaka lakóinak, közösségének maradéktalan kiszolgálása. Ahhoz, hogy kiszolgáljunk valakit, kell tudnunk az igényeit, ismernünk kell a problémáit és azok fontossági sorrendjét. Azt akarom adni én a zetelakiaknak, amire igazán szükségük van, és nem olyan dolgot, amelyet még erőlködve sem tud lenyelni. Példának hozhatnám fel a földgáz ügyét. Milliárdokat süllyesztettek a földbe és még mindig nincs gáz Zetelakán. Ez gáz. Hogy miért? Mert a lakosság kicsiny hányada iratkozott fel az igénylők listájára. Hogy miért? Valószínűleg majd mindenkinek fontos szempont a befektetés nagysága, amelyet nem sok háztartás tud előteremteni, ha viszont elő is tudja teremteni még mindig riasztó a gáz árának folyamatos növekedése, a fogyasztó kiszolgáltatottsága. Az már csak hab a tortán, hogy a tudósok azzal riogatnak, hogy gáztartalékaink úgy kb. 30-40 évre elég, nem beszélve, hogy a hagyományos fatüzelésen kívül már Zetelakán is elérhető más, a gáznál olcsóbb energiaforrás, a pelet (préselt fűrészpor), amelyet a gázhoz hasonló, ugyancsak automatizált fűtésrendszerekben lehet használni. Na de én nem a gáz ellen akarok itt hadakozni, ha a lakosság határozottan igényli, akkor zöld utat kell kapjon az utcai hálózat kiépítése, viszont én azt szeretném elérni, hogy ehhez hasonló tévedés ne forduljon elé. Azt adni a zetelakiaknak, amire igazán szükségük van.
(Programom folytatása hamarosan érkezik…)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyattila.blog.hu/api/trackback/id/tr13467479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása