HTML

Nagy Attila - közéleti blog

Mint Zetelaka község független tanácsosa magamat és fejlesztési programomat szeretném ismertetni az érdeklődőknek, illetve véleményemet kifejteni a szerintem fontosnak tartott aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Friss topikok

  • emese_: Emberre is mondjuk: sötétség van benne. Az ilyen lehet ostoba is, gonosz is. Nem tudja, mit tesz, ... (2010.03.31. 15:39) Zetelaka mire gyúr?
  • zita223: Ha már meg adatott hogy lehet kommentálni a dolgokat akkor meg teszem:_Sajnálatos modon a mult hon... (2009.07.27. 13:26) Rólam
  • zita223: Minden szép és jó csak az a bizonyos Korpos úr nem hiányzott a kép sorozatból!!!!!! (2009.07.27. 12:59) Deságkapu-maraton
  • zetelaki: most utolag konnyu valaszolni a cimben feltett kerdesre.Volt osszefogas Zetelakan is,igaz,hogy j... (2009.06.13. 18:57) Lesz Zetelakán magyar összefogás?
  • Lori: :) ez tetszik, es nekem egy tanitom szavai jutnak eszembe "Nem baj fiam ha huje vagy, csak ne legy... (2008.09.09. 13:19) A pokol felé vezető út jóindulattal van kikövezve.

Linkblog

Lesz Zetelakán magyar összefogás?

2009.06.04. 05:48 nagyatti

     Hatezer zetelakiból hat plusz egy képviselte Zetelakát a marosvásárhelyi városligeti sportcsarnok előtti téren szervezett megmozduláson.  A csíkszeredai tüntetés után, most Marosvásárhelyen volt a sor, hogy a „magyar összefogás” eszméjét terjessze és elküldje üzenetét azoknak, akik nem voltak ott.
     A tüntetés szó szoros értelmében vett gerincét a székelyföldi küldöttségek alkották és jó volt látni köztük a szomszédos községek képviselőit, akikkel már Csíkszeredában is találkozhattunk. Zetelaka "plusz egyedik" képviselője, Sándor Árpád, a Kolozsvári Magyar Opera énekese adta meg a hangot elénekelve, elénekeltetve a székely himnuszt. Később csatlakozott hozzánk a tömegben.
 
Zetelakának el kell mennie szavazni június 7.-én. El kell mennie, mert:
- nem mindegy, hogy hányan képviselnek minket Brüsszelben
- nem mindegy, hogy kik vezetik intézményeinket
- nem mindegy, hogy itthon otthon érezhetjük-e magunkat
- Zetelakának nem mindegy
 
Csíkszereda és Marosvásárhely üzenete, hogy csak összefogással lehet valamit tenni az elnyomási kísérlet ellen el kell érjen mindenkihez. Én itt elsősorban Zetelakára gondolok, Zetelaka minden szavazni képes lakójára. Földművesekre és famunkásokra, munkásokra és vállalkozókra, nyugdíjasokra és fiatalokra, RMDSZ-esekre és MPP-sekre, függetlenekre, de elsősorban magyarokra. Azoknak pedig akik nem értik valamilyen oknál fogva ezt az üzenetet, lefordítom: Akik nem tesznek ezért az összefogásért semmit, legalább ne akadályozzák azokat, akik tennének!
 
      Példát vehetnénk a fenyédi polgármester, Bokor Botond kezdeményezéséről, aki karöltve a tanácsosokkal egy szavazásra buzdító röplapot szerkesztettek és írtak alá. Ez a röplap egy igazi összefogás-röplap, az aláírók között ott vannak úgy az MPP-s, mint az RMDSZ-es vagy a független tanácsosok, példát mutatva a választópolgároknak összefogásból. Kérdem én, vajon mi zetelakiak képesek vagyunk egy ilyen összefogásra? A lehetőség adott, azok akiknek példát kellene mutatniuk, most bebizonyíthatják, hogy milyen magyarok, és hogy mennyire gondolják komolyan, hogy „Együtt Zetelakáért, együtt az erdélyi magyarságért!”
 
A marosvásárhelyi tüntetés képekben:
 
Érkeznek a csíkiak
 
...és fúvószenekaruk
 
Zászlóerdő
 
Voltak idősek (rájuk mindig lehet számítani)
 
...és fiatalok
 
Zetelaka ott volt
 
Sándor Árpád a himnuszt énekli
 
... majd hozzánk csapódik
 
A román állami televízió...
 
...vigyázó szemei előtt
 
... öntik belénk a lelket
 
 Mások is figyelnek...
 
Mindenki ott van és autonómiát akar...
 
... és minden magyarnak így kell szavazni
 
Mi összefogunk. És TE?

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyattila.blog.hu/api/trackback/id/tr661162618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

barnella10 2009.06.04. 12:32:21

Hihetetlenul jo a szoveg, a kepek es a kepalairasok. Nagyon jo pelda volt es remeljuk hogy jo pelda lesz a jovore nezve is. Kulon koszonet hogy te ott voltal, es mindenkinek aki ott volt Vasarhelyen. A jovo celja is ez kellene legyen: tobb agrol jovunk, maskent latjuk a vilagot, masok is vagyunk, de a vegCEL az hasonlo kellene hogy legyen.

sziasztok

zetelaki 2009.06.13. 18:57:39

most utolag konnyu valaszolni a cimben feltett kerdesre.Volt osszefogas Zetelakan is,igaz,hogy jobb is lehetett volna.Attila emliti a fenyedi polgarmester kezdemenyezeset.Otletes volt.Ami nagyon sajnalatos,hoga a mi DRAGA polgarmesterunk ilyen es ehhez hasonlo akciokban sehol nincs.Hiszen o FUGGETLEN.De mitol is AZ.Amugy szep volt fiuk.
süti beállítások módosítása