HTML

Nagy Attila - közéleti blog

Mint Zetelaka község független tanácsosa magamat és fejlesztési programomat szeretném ismertetni az érdeklődőknek, illetve véleményemet kifejteni a szerintem fontosnak tartott aktuális eseményekkel kapcsolatban.

Friss topikok

  • emese_: Emberre is mondjuk: sötétség van benne. Az ilyen lehet ostoba is, gonosz is. Nem tudja, mit tesz, ... (2010.03.31. 15:39) Zetelaka mire gyúr?
  • zita223: Ha már meg adatott hogy lehet kommentálni a dolgokat akkor meg teszem:_Sajnálatos modon a mult hon... (2009.07.27. 13:26) Rólam
  • zita223: Minden szép és jó csak az a bizonyos Korpos úr nem hiányzott a kép sorozatból!!!!!! (2009.07.27. 12:59) Deságkapu-maraton
  • zetelaki: most utolag konnyu valaszolni a cimben feltett kerdesre.Volt osszefogas Zetelakan is,igaz,hogy j... (2009.06.13. 18:57) Lesz Zetelakán magyar összefogás?
  • Lori: :) ez tetszik, es nekem egy tanitom szavai jutnak eszembe "Nem baj fiam ha huje vagy, csak ne legy... (2008.09.09. 13:19) A pokol felé vezető út jóindulattal van kikövezve.

Linkblog

Tiszta vizet a pohárba ! - A programom 2008 - 20..

2008.05.19. 21:09 nagyatti

       Az előző bejegyzésben folytatását ígértem a programomnak, hát itt van. Könnyen megtörténhet, hogy valaki felfedez benne hiányosságokat, nem törekedtem a teljességre. De szándékaim szerint a legfontosabbak itt vannak és ami a legfontosabb, hogy ez a program változhat. Változhat aszerint, hogy mi nektek, Zetelakiaknak az ígényeitek. Várom a hozzászólásokat!

Azt adni Zetelakának, amire igazán szüksége van:

-         tiszta jövőképért fejlesztési tervet

A közösség bevonásával, lakossági megkérdezéssel és szakemberekre támaszkodva szükséges elkészíteni egy egységes és átfogó fejlesztési tervet, mert csak egy ilyen terv alapján lehet a község életében igazán hatékonyan és rendezetten fejleszteni bármilyen téren

-         kristálytiszta patakokat, folyókat, erdőket, mezőket

Ma már senki sem lehet közömbös a minket körülölelő természettel szemben, meg kell őriznünk természeti kincseink tisztaságát és védeni élővilágát, mert a saját érdekünk, mi is része vagyunk és emellett nagy vonzerő a turisták számára is.

-         tiszta, portól, sártól mentes utcákat és házakat

Közérzetünket rontja a sár, a por, amelyet a megnövekedett forgalom okoz nap, mint nap még egészségünket is veszélyezteti, ezért szükséges megfelelő útkarbantartás, a pénzügyi források függvényében aszfaltozás, az esővíz elvezetése. Ha ez megoldódna, akkor akár Zetelaka már versenyezhetne a „legtisztább település” címért is.

-         tiszta cipőkért és a biztonságért járdákat

A megnövekedett autósforgalom és a szűk főutca miatt ma már elengedhetetlen a járda, amely biztosítja a gyalogosok biztonságát és kényelmét.

-         tiszta környezetet a turizmus fejlődéséért és magunkért

A fenti három pont együtt, kiegészítve fenntartható hulladékgazdálkodással eredményez majd egy olyan életteret, amelyben jól érzik maguk a turisták (a turizmus nagyon, mint egyik fő jövedelemforrás nagy figyelmet érdemel) és jól érezzük magunkat mi, a falu lakói.

-         tiszta birtokviszonyokat

A birtoklevelek kiadásának felgyorsítása és mihamarabbi befejezése a feltétele annak, hogy a birtokosok rendelkezzenek végre jogos vagyonukról, adják-vegyék, termeljenek rajta és a gazdák szövetkezhessenek, ami azért fontos, hogy fel tudják venni a versenyt az Európai Unió gazdasági életében

-         világosságot Sikaszónak

A 21. században már szinte elképzelhetetlen, hogy egy megyei út melletti településen ne legyen villany. Célom, hogy Sikaszó is a 21. századba emelkedjen. Célom továbbá, hogy minden kültelek, Ivó, Deság, Zeteváralja, Sikaszó, Küküllőmezeje arányos figyelemben és juttatásokban részesüljenek.

-         tiszta székelyruhát az ünnepeken, hagyományt és kultúrát

Amely népnek nincs múltja, gyökere, hogy legyen jövője? Nagyon fontosnak tartom azon szerveződések támogatását, amely lelkünket és testünket - gondolok itt a kultúra és a sport minden formájára – frissen tartja. Ápoljuk történelmünk, emlékezzünk nagyjainkra és termeljük ki a jövő nagyjait.

-         tiszta közügyeket, érthető tájékoztatást

Szeretném a döntésekbe a lakosságot jobban bevonni és a döntésekről érthetően tájékoztatni, hiszen a döntések Önökről szólnak. Rendszeres fórumokat, beszélgetéseket tartani témakörök szerint: gazdákkal, civil szervezetekkel, vendéglátókkal, vállalkozókkal és intézményvezetőkkel, fiatalokkal és nyugdíjasokkal. Szeretném továbbá a község hírlapját és honlapját fenntartani, rendszeresebbé tenni és hasznos információkkal tölteni meg.

-         tiszta, örömteli tekintetért gyermekeink szemében: MINDENT

Gyerekeink a jövő! Az ő nevelésük, az oktatásuk minősége hordozza Zetelaka jövőbeni erejét és hírét, ezért minden el kell követni, hogy az ehhez szükséges feltételek biztosítva legyenek: korszerű napközi, óvoda, iskola és nevelés-oktatás.

           
Tiszta vizet a pohárba!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyattila.blog.hu/api/trackback/id/tr81477580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biro Ferenc 2008.05.22. 23:51:16

Sok sikert ezek megvalositásához,és segítőkezet nálam mindig találsz.Az embereket megkell tanítani,szoktatni arra,hogy ne mindig a rosszat keressék a vezető személyekben,hanem azt a sok jót is probálják meglátni bennük amit tettek Zetelakáért ,embertársainkért és megköszönni mindazt.Egy jó tanács :-maradj mindig önmagad!........vigyázz nehéz feladat!

Bokor Ildikó 2008.05.26. 20:37:10

Tetszik,hogy MINDENT TISZTÁN látsz, Isten adjon erőt neked és megértő, tisztán gondolkodó embereket!
Hajrá!!!
süti beállítások módosítása